Як стати веб дизайнером

 

Як стати веб-дизайнером

Чи можна навчитися веб дизайну самостійно. Уроки веб-дизайну з нуля

Перед тим, як почати кар'єру дизайнера практично у кожного новачка є маса питань, на які немає відповідей в силу відсутності досвіду. Якими знаннями повинен володіти веб-дизайнер, які програми потрібно освоїти, скільки часу приділити навчанню, як набути професійних навичок, де і як шукати замовника, як здавати готову роботу - на ці та деякі інші нагальні питання я спробувала відповісти в цій статті.




1. Які знання потрібні веб-дизайнеру
Взагалі, для початку, я б порадила прочитати якусь розумну. Для початку її треба просто перегорнути по діагоналі, зупиняючись на тих моментах, які зрозумілі. На початковому етапі важливо розуміти «що на якій полиці лежить», якою є загальна теоретична структура. А вже після поступово звертатися до неї за більш детальними поясненнями з конкретного питання з більш глибокою обробкою і розумінням матеріалу. Тобто по суті, це повинен бути такий робочий підручник, який повинен бути завжди під рукою.

Зокрема, необхідні базові знання про та веб-дизайну,. Окрему увагу слід приділити такому поняттю як «веб-сайт», його і принципам існування в інтернеті. До речі, у мене на сайті ви знайдете багато теоретичного матеріалу, який допоможе вам отримати необхідні початкові знання.

Ще одна область, про яку потрібно мати уявлення - це. Навіть якщо ви не збираєтеся самі верстати, то все одно потрібно розуміти, як верстається сайт. Це допоможе вам не робити помилок ще на стадії створення. Основи програмування - це за бажанням. І ще добре б розбиратися в, оскільки саме на цій платформі працюють більшість сайтів.






2. Які програми треба освоїти
В цьому питанні я дотримуюся мінімалізму. Я щиро вважаю, що для того, щоб зробити нормальний дизайн, досить знати. Однак, цією програмою треба володіти не на рівні новачка. І тому доведеться витратити час на його вивчення. Всі інші програми - це за бажанням. Для верстки досить стандартного Блокнота.

3. Скільки часу приділити навчанню
Взагалі, в цьому питанні все дуже індивідуально. У мене це було в два етапи. Спочатку я навчилася користуватися фотошопом і у мене стали виходити просунуті. За часом це зайняло ну може бути місяці три-чотири. Після цього виникла ідея, що все, тепер я дизайнер і я можу робити сайти. Я спробувала зробити дизайн сайту і у мене взагалі нічого не вийшло. Виглядало все дуже посередньо і кострубато.

Тоді я залишила спроби що-небудь робити і просто стала вивчати роботи інших дизайнерів. Я буквально з лупою розглядала як зроблені сподобалися мені сайти, розбирала їх по кісточках. Попутно я продовжувала займатися по туторіали, але не особливо напружуючись. І ось після місяця розглядання у мене дійсно стався якісний стрибок і я якось легко зробила два простеньких сайту, один з яких відразу ж купили.

Так що, можна сказати, що після десь 4-5 місячного тренінгу вже з'являються досить міцні дизайнерські навички та адекватне розуміння самого процесу дизайну. Але звичайно за умови, що протягом усього цього часу дійсно займатися своїм самоосвітою, тренуватися, вивчати теорію, пробувати.

4. Як краще за все набути практичних навичок
Почати я однозначно раджу з копіювання вподобаних сайтів. Але тільки в якості тренування! Чи не винаходить велосипед. Просто спробуйте зробити також. Запевняю вас, вийде зовсім по-іншому, не так як на оригіналі. І наступним кроком, я б радила взяти якусь якісну фрішную тему або шаблон і досконально розібратися в коді. З тим, щоб спробувати управляти елементами дизайну. Потім цей розібраний код можна використовувати в якості основи для майбутніх дизайнів.






5. Про що треба подбати заздалегідь
Обов'язково слід подбати про дві речі. По-перше, обов'язково слід обзавестися онлайн рахунком для прийняття коштів за оплату ваших послуг. Зараз це не проблема - існує маса онлайн гаманців і рахунків. І по-друге, обов'язково слід десь розмістити своє. Ну і відповідним чином. Якщо ні готових робіт, Зробіть роботу для себе і викладіть в портфоліо.

6. Як визначитися з розцінками
Моя вам порада, обов'язково визначитеся зі своїми розцінками, перш ніж спілкуватися з замовниками. Немає нічого гіршого, коли до вас стукає замовник, а ви змушені відповідати щось невиразне, на питання скільки це коштує. А ще краще, щоб була сторінка з розцінками на різні ваші послуги. Зручно і вам і замовнику. І ще, ніколи не завищувати ціни, принаймні на перших порах. Поки ви новачок краще, щоб ціна була відсотків на десять нижче подібних загальноприйнятих розцінок.

7. Як шукати замовника
Для початку не варто нехтувати традиційними способами пошуку замовником. Можна зареєструватися у всіляких популярних біржах фріланса і оформити там свою сторінку з описом послуг та прикладами робіт. В принципі, є ймовірність, що ви знайдете там замовника. Хоча, мені здається, що можна довго прочекати. Оскільки в першу чергу звертаються до топовим фрілансерам. Але стверджувати не буду.

Але є, на мою думку, і більш дієві способи. Зверніть свою увагу на форуми сеошників. Вони хлопці мобільні і їм все-час потрібні якісь Лендінгем пейдж, сплоги або ППС фіди. Тому вони дуже зацікавлені в дизайнерських послугах. Практично на будь-якому великому форумі є розділ «Дизайн». Уважно вивчіть цей розділ, подивіться які роботи там продають, по яким розцінками. Зробіть щось аналогічне і виставите там на продаж. Я так і зробила свого часу.

В принципі, якщо напружитися і проявити фантазію, то шукати замовника не так вже й складно. Наприклад, свого часу у мене була думка про те, щоб робити редизайн працюють сайтів в інтернеті у яких зовсім вже нікудишній дизайн. І потім пропонувати власникам купити новий дизайн, Якщо сподобається, звичайно. Головне не сидіти сиднем і не чекати, що до вас вишикується черга з замовником. На перших порах доведеться самому попрацювати в пошуках.

8. Як спілкуватися з замовником
І ось, нарешті, у вас з'явився потенційний замовник, який зацікавлений у ваших послугах. На цьому етапі постарайтеся максимально докладно з'ясувати, чого замовник хоче бачити в результаті. Я завжди прошу замовника показати сайти в інтернеті, які йому подобаються. А також розпитати про те, чого б він точно не хотів би бачити. І ще, ніколи не занижуйте терміни виконання замовлення, як би вам цього не хотілося! Краще накиньте пару днів для страховки і здайте роботу раніше, ніж дратувати замовника, розтягуючи терміни.

9. Який механізм виконання замовлення
У мене взаємодія з замовниками відбувалося наступним чином. Спочатку я отримую технічне завдання (ТЗ) від замовника. Потім протягом якогось часу (зазвичай від трьох днів і вище, залежно від складності) виконую роботу і надаю замовнику макет сайту в jpeg. Зазвичай це головна сторінка, сторінка поста і допоміжна сторінка. іноді досить головної сторінки, Але про це треба заздалегідь домовитися з клієнтом.

Якщо клієнт затвердив макет, то я починаю верстати. На цій стадії можна брати передоплату, але я зазвичай цього не роблю. Я вважаю за краще, щоб робота була оплачена після здачі. Хоча б тому, що це дуже стимулює доробляти замовлення. Після того, як сайт зверстаний і протестований, я даю клієнту архів готового сайту з інструкцією по установці (якщо це вордпресс). Після цього клієнт оплачує виконану роботу.

Іноді запитують, а чи треба якось страхуватися від того, що вас кинуть на гроші. В принципі, від цього ніхто не застрахований. Тому для початку подивіться історію існування вашого клієнта в інтернеті. Які у нього сайти, де він мешкає, яка у нього репутація, наскільки він доступний. Якщо клієнт сумнівний, то відмовляйтеся і не ризикуйте. Якщо ж вас все-таки кинули на гроші, то намагайтеся сприймайте це легше. По крайней мере, ви потрапили тільки на вартість одного замовлення, але тепер ви точно знаєте, що з цим клієнтом ви працювати більше не будете.

10. Як тримати себе в тонусі
Після того, як у вас з'явилися базові навички в створенні дизайнів, намагайтеся поступово розширювати свій технічний арсенал. Намагайтеся стежити за всіма нововведеннями в індустрії веб-дизайну і оперативно впроваджуйте нові фішки в ваші дизайни. Зараз дуже багато мінлива і туторіали, за допомогою яких дуже легко освоїти всі нововведення. Це по-перше, сприяє вашому професійному зростанню, а по-друге, зробить ваші дизайни сучасними і більш конкурентоспроможними.

Вибір редакції

Навчання веб-дизайну з нуля - покрокове керівництво для початківців (десять етапів)

Багато молодих людей хочуть пов'язати майбутню професію з розробкою сайтів. Природно, не всі хочуть бути програмістами, частина з них їх цілком влаштовує веб-дизайн.

Навчання цієї професії з нуля - справа не легка, адже крім навичок роботи в необхідно бути креативним людиною, хоча б трохи разораться в коді (знати CSS і), вміти спілкуватися з замовником на одній мові і т. Д.

Перш, ніж починати ознайомлення з азами професії, виникає ряд питань, і відповіді на них доводиться шукати самому. Зробити це непросто через відсутність досвіду, матеріали з інтернету не завжди стають корисними, а часом і навпаки, лише додають нові питання, та й досвідчений товариш є не у всіх.

Давайте розберемося, з чого починати навчання веб-дизайну, які знання для творчості знадобляться, де і в якому порядку їх добувати, скільки часу приділяти практичним заняттям, як обзавестися першим досвідом і замовленням ... і з масою супутніх питань.

Зміст:

Етап перший - з'ясуйте, чому ви хочете цим займатися

З одного боку, це просте питання, адже більшість хоче займатися веб-дизайном зважаючи хорошою оплати праці.

Сайтостроєніє - дуже прибуткова справа, а досвідченого, і головне, тлумачного розробника вдень з вогнем не завжди знайти.

Хоча буває багато випадків, коли людина хоче зайнятися саме, а без знань створення графічного движка сайту програмувати його непросто.

І третій поширений випадок, чому люди починають цікавитися веб-дизайном, - тяга до образотворчого мистецтва.

І ця сфера може послужити відмінним засобом для реалізації своїх талантів на практиці з витягом з цього фінансову вигоду.

Важливо! Для будь-якої мети не знайомилися з веб-дизайном, пам'ятайте, що як навчання, так і робота повинна бути цікавою, виконуватися з бажанням і приносити задоволення, але не перетворитися на рутину.

З огляду на те, що графічний художник - молода професія, її точного визначення поки не існує, і багато фахівців трактують поняття по-своєму.

Якщо раніше ця людина повинна була зробити сторінки красивими і приємними оку, то нині необхідно і навичками кодера володіти, і в маркетингу розбиратися, і поняття в SEO-просуванні мати.

Без унікальних рішень, оригінальних ідей і індивідуального творчого підходу завдання не вирішується.

дизайнер сайтів - це технічний художник, що працює над зовнішнім виглядом і оптимізацією завантаження сайту і веб-додатків.

До завдань цих людей входять:

  • робота над логічною структурою сторінки - щоб будь-якому починаючому користувачеві все було зрозуміло, він з першого разу зміг відшукати те, що шукає, всі важливі посилання повинні бути на виду;
  • розробка найбільш раціонального способу подачі контенту - здатність зацікавити відвідувача, змусити його подовше затриматися на ресурсі, погортати сторінки сайту;
  • графічне оформлення - де які елементи будуть розміщуватися, якими будуть кнопки і написи після кліка, як здійснюється взаємодія з клієнтом, як і що буде змінюватися в процесі роботи користувача, зміни масштабу і т. П.

Ось ми коротенько і з'ясували, чому люди хочуть займатися графічної частиною сайтів.

Для майбутніх програмістів досить ознайомитися з азами візуального оформлення веб-ресурсів, хоча б поверхово освоїти графічні редактори, верстку за шаблоном.

Вже спраглим багато років життя присвятити створенню інтерфейсу інтернет сторінок і отримати відповідну професію спочатку доведеться потрудитися, їм і присвячена ця стаття.

Етап другий - виберіть напрямок веб-дизайну в якому ви хочете себе спробувати

Інтернет-технології стрімко розвиваються, а разом з ними підвищуються і вимоги до розробників. Спочатку красива естетична і яскрава сторінка були завданням художника.

нині розрізняють цілих сім напрямків в їх оформленні, і це тільки основних.

жорсткий

Старий як саме сайтостроєніє вид оформлення сторінок, Що не вимагає прикладання зусиль, відмінно підійде для новачків.

Суть полягає в тому, що всі елементи ресурсу розміщуються в віртуальних осередках таблиці з фіксованими розмірами, які задаються дизайнером.

Така сторінка буде абсолютно однаково виглядати на всіх пристроях, незалежно від платформи і розміру екрану.

І це не означає, що подібний ресурс відсталий, адже досвідчений розробник із застосуванням жорсткого дизайну може створити прекрасно оформлений сайт, а коригування чогось в такому випадку займає лічені хвилини.

гнучкий

Також табличний дизайн, Але ширина осередків віртуальної таблиці не строго задана, а залежить від розмірів екрану (співвідношення сторін, вирішення). Об'єкти будуть намагатися заповнити весь простір осередку, змінюючи її розмір. Головна особливість подібного рішення - підвищення зручності візуального сприйняття даних за рахунок динамічно змінюються параметрів відображення. На подібних сторінках немає порожніх, вільних від контенту, місць.

Складнощами подібного дизайну є:

  • відсутність гарантії, що на старих «квадратних» і величезних широкоформатних дисплеях ресурс буде відображатися правильно, Без розтягування або стискання вмісту;
  • далеко не всі браузери нормально справляються з обробкою так званих гнучких осередків, та й інтернет-оглядачі, створені на різних движках, роблять це кожен по-своєму;
  • на підгонку і доведення проекту до ідеалу йде багато часу.

комбінований

З'єднання двох попередніх методів: Якщо розміри монітора (співвідношення його сторін) сильно відрізняються від параметрів дисплея, що використовувався при створенні сайту, застосовується гнучкий дизайн, в іншому випадку використовуються і ті, і інші осередки, в залежності від наявності вільного простору в них.

текстовий

Застосовується при оформленні односторінкових ресурсів і сайтів, Які представляють невеликі підприємства і компанії в глобальної цифрової мережі. Особливістю подібного оформлення є практична відсутність графічних елементів, що позитивно позначається на швидкості завантаження сторінки. Зробити проект привабливим допоможе гра шрифтами, кольорами тексту і вдалим розташуванням тексту.

Поліграфічний

найбільш затребуваний при розробці корпоративних і маркетингових ресурсів, Де на першому місці стоїть емоційне наповнення. Дизайнер повинен підходити до роботи з найбільшою креативністю і творчо вибирати піксельні зображення для оформлення сторінки.

Недоліком поліграфічного дизайну є зниження швидкості завантаження сайту через наявність, як правило, великої кількості растрових малюнків, та ще й у високій роздільній здатності.

інтерфейсний

Звертаються до нього в основному досвідчені майстри. Їх завдання - догодити всім запитам користувача, як правило методом мінімізації програмного коду, Оптимізації графічних елементів і створення зручної навігаційної системи з розташуванням меню у верхній частині сторінки. Такі ресурси швидко вантажаться, з ними легко працювати як з комп'ютера, так і з мобільних пристроїв

.

динамічний

Найбільш трудомісткі, складні варіанти оформлення веб-сторінок. Даний тип дизайну полягає в розміщенні на сторінці динамічного контенту (анімація, скрипти, що рухаються і змінюються елементи, широкоформатні відео).

Для реалізації задумів доведеться неабияк попітніти, а, щоб відвідувач був задоволений і все працювало, як задумано, потрібні не тільки майстерність володіння графічними редакторами, А й навички оптимізації, хто ж захоче довго чекати появи будь-якої барвистій тривимірній кнопки. Зате відмінно пророблений ресурс завжди приваблює своєю красою, оригінальністю і художніми рішеннями, в незалежності від наповнення.

Етап третій - з'ясуйте, які програми для веб-дизайну зараз в тренді

Перш, ніж завантажувати книги з того чи іншого графічного редактора, потрібно чітко собі уявляти ті елементи, що використовуються при графічному оформленні сайтів: фігури, кольори, форми, гра світла і тіні, лінії - це базові елементи, з яких і створюється вся композиція.

Як не крути, знання каскадних таблиць і гіпертекстової розмітки потрібні чи не в першу чергу.

Знадобляться дизайнеру і знання в області комп'ютерної анімації, популярних, SEO, а може і тривимірного моделювання.

Увага! Крім складності в освоєнні, додаток доведеться ще й купувати для повноцінної експлуатації, хоча в цілях навчання можна і схитрувати, обійшовши захист програми.

Останній обростає функціоналом, який затребуваний в десятках сфер, і примноженню можливостей щодо веб-дизайну хлопці з уваги приділяють мало.

Інша справа Sketch - заточена для малювання графічних інтерфейсів з нуля, не має жодного зайвого елемента, Більш проста в освоєнні і легко обганяє Photoshop за основними показниками.

Обов'язково виберіть найбільш зручний, підтримує синтаксис і підсвічування:, Sublime, Axure RP.

Етап четвертий - вивчіть корисні книги для початківців веб-дизайнерів

Інтернет тим і хороший, що дозволяє безкоштовно обзавестися книгами, які ще десяток років тому довелося б купувати або шукати в однодумців.

З популяризацією професії веб-дизайнера і кількість книг по темі збільшилася. Без наставника і вчителя книга - кращий спосіб отримувати знання.

Навчання веб-дизайну з нуля слід починати з тієї літератури, де даються основні поняття, теорія і невеликі практичні завдання:

Основними елементами є:

    Логотип - займає, як правило, центральну частину сторінки і вирізняє ресурс інших;

    елементи навігації - розміщується у верхній частині сторінки горизонтально, рідше - вертикально і містить посилання на основні розділи;

    Основний блок, де розміщений контент - займає основну частину екрану, текст завжди супроводжується малюнками, таблицями, схемами, анімацією і т. Д.

Модульна сітка

Перед розробкою схеми проекту потрібно усвідомити для себе поняття про модульну сітці. Вона являє собою спосіб розподілу інформації по колонках, це каркас майбутнього сайту.

Використання модульної сітки сильно спростить подальшу верстку, присвятіть час знайомству з нею.

Етап шостий - онлайн-тренінги

  • відвідування семінарів та тренінгів;
  • участь в навчанні по мережі (віддалено).

Вибирайте відповідні заняття, виходячи зі своїх знань, досвіду і напрямки, в якому реалізуєте свій творчий потенціал. При проходженні курсів чарівно закріплення теорії на практиці.

Уроки веб-дизайну для початківців

Більш досвідчені розробники, володіють англійською мовоюобов'язково повинні ознайомитися з курсами західних колег. Як і у випадку з книгами, західні технічні художники раніше практикують нові технології і рішення в області, по-друге, концепція роботи серед іноземних дизайнерів може неабияк відрізнятися, а перейняти чужий досвід завжди корисно. Від курсів люди отримують більшу віддачу, ніж від десятків прочитаних книг, що стосується практичних навичок.

Етап сьомий - знайдіть однодумців

У трудовій діяльності важливо спілкуватися з людьми, які займаються тим, чим і ви.

Так не тільки друзями можна обзавестися, а й ділитися досвідом, знаннями, порадами, надавати допомогу і оцінювати проекти один одного.

здорова конкуренція - двигун прогресу, вона дозволяє розвиватися, прагнучи зробити краще, ніж у товариша, привнести в проект щось нове. І при навчанні веб-дизайну з нуля обов'язково потрібно спілкуватися з більш досвідченими розробниками.

Етап восьмий - стежте за трендами і тенденціями

Щоб бути готовим до всього при роботі із замовником в області, де ні дня не проходить без новинок, потрібно постійно стежити за новими розробками, рішеннями і технологіями.

Вони і змінюють на краще, і оптимізують завантаження ресурсу, та емоційну привабливість сторінки підвищують.

Найпростіше відвідувати ресурси, де досвідчені і не дуже дизайнери виставляють свої роботи на показ:

Етап дев'ятий - спробуйте свої сили на фріланс-біржі

Працювати технічним художником можна як самому від себе, так і на будь-яку фірму. Початківцям користувачам краще набиратися досвіду на біржах фріланса:

Працюємо спочатку за дешево: Беремо недорогі замовлення і довго і старанно працюємо над їх виконанням, поки замовник не залишиться задоволеним.

Вдалі проекти - це досвід не тільки в дизайні, але і в спілкуванні з різними клієнтами, поповнення поки ще порожнього портфоліо роботами.

Побільше увагу приділіть заповнення профілю і розцінками на роботу.

Нескладні, але доведені до розуму макети можна і продавати, беручи за основу подібні проекти, виставлені на продаж.

Важливо! Не соромтеся задавати питання, поцікавтеся, які сайти замовнику найбільше подобаються, щоб було на що орієнтуватися. Поспішати і робити роботу з вадами або занижувати терміни, а потім змушувати замовника чекати і нервувати, не слід.

Етап десятий - перетворите веб-дизайн з хобі на професію

Займатися дизайном сайтів зазвичай починають студенти і молоді люди, для яких це заняття стає захопленням.

Вони вихідні і вечори присвячують улюбленій справі, а коли набираються трохи досвіду і захоплення приносить перші доходи, всерйоз подумують про зміну роду діяльності.

Ось тільки кинути роботу і перейти на вільні хліби або замінити поточне місце роботи на комфортне крісло в офісі за комп'ютером багато хто побоюється.

Тут і брак досвіду позначається, і невисокі шанси відшукати замовника або обзавестися постійними клієнтами, і стабільного заробітку в разі роботи та відповідних форумах ніхто не гарантує.

Мал. 15 - З часом веб-дизайн повинен стати професією

І все ж, якщо заняття по розробці графічних інтерфейсів сайтів привертає, перетворювати його в основну професію безперечно варто, і затягувати з цим не обов'язково.

Згодом і знання з'являться, і досвід, і постійні замовлення.

А якщо хочеться більшої стабільності, зверніть увагу на роботу в офісі серед однодумців з можливістю періодично працювати віддалено.

Головне, прагнути ставати краще, постійно розвиватися і отримувати задоволення від того, чим займаєшся!

Привіт, шановні читачі. Мене звуть Артем і я є автором даного блогу. Сьогодні ми поговоримо про те, як стати веб дизайнером. Почну з хорошої новини. Веб-дизайнер - це дуже престижна і високооплачувана професія. У представників цієї спеціальності мало конкурентів і безліч престижних місць для роботи.

Тепер про складнощі. Щоб стати затребуваним веб-дизайнером, базових технічних навичок недостатньо. Потрібно мати розвинуте почуття смаку, вміти правильно визначати потреби клієнта, швидко працювати і безперервно підвищувати свій рівень.

Веб-дизайнер - це сучасна професія, яку без спеціальної освіти освоїти не вийде, більш - читайте в попередній статті мого блогу. Нижче ми розглянемо 15 порад, які допоможуть почати з нуля і швидко досягти перших результатів.

Вивчіть основи веб-дизайну

Як би ви не розраховували на швидкий старт, пройдіть онлайн навчання все ж доведеться. Роботодавцям не потрібні новачки. Вони хочуть співпрацювати з перспективними співробітниками, які володіють базою і можуть підлаштуватися під цільові завдання компанії.

Роботодавці наймають досвідченого веб-дизайнера - в процесі роботи підвищують його рівень до стандартів компанії

Якщо ви не знаєте, де вчитися, зверніть увагу на університет Нетологія. Курс - « Веб-дизайн з нуля до middle».


Кур від від онлайн-університету Нетологія: «Веб-дизайн
з нуля до middle »

Цінність запропонованого курсу в практичних знаннях, які допомагають відразу влаштуватися на роботу за фахом.


Ключові навички після проходження курсу: «Веб-дизайн
з нуля до middle »

Після навчання видається сертифікат, який підтверджує кваліфікацію слухача. Резюме всіх студентів передається потенційним роботодавцям, які готові високо оплачувати хорошу роботу.

У вільний час займіться самоосвітою

  1. Книги для веб дизайнера.
  2. Інструменти.
  3. Знамениті веб дизайнери.
  4. Форуми веб дизайнерів.
  5. Корисні сервіси.

Долучіться до естетики

Хорошому веб-дизайнеру недостатньо пройти, вивчити літературу і навчитися працювати з графічними редакторами. Щоб отримувати чудовий результат, важливо любити мистецтво і виробити власний стиль.

Якщо ви не знаєте з чого почати, спробуйте подивитися кілька нових фільмом з бюджетом від 1 мільйона. Подумайте, що в них особливого і чим вони цікаві широкій аудиторії. Після фільмів переключіться на архітектуру або картини.

Чим швидше ви навчитеся вловлювати тренди, тим більш менш шаблонними будуть ваші проекти.

Почніть малювати

Художником ставати не обов'язково. Досить прокачати цей навик до базового рівня і навчитися робити замальовки майбутніх проектів. Скачайте будь-яку безкоштовну книгу з малювання та виділяйте 30 хвилин в день на виконання вправ.



Освойте графічний дизайн

Ось приблизний список знань, якими ви повинні володіти:

  1. теорія графдізайна і візуальних комунікацій;
  2. програмне забезпечення дизайнера: CorelDRAW, Illustrator, Photoshop;
  3. основи образного проектування, кольорознавства і композиції;
  4. базові навички роботи зі шрифтами;
  5. підготовка до друку матеріалів;
  6. брендинг.

Вивчити графічний дизайн можна за допомогою книг, безкоштовних відео або платних курсів, доступних як в інтернеті, так і в навчальних закладах.

вивчіть копірайтинг


Станьте просунутим користувачем CorelDRAW, Illustrator і Photoshop

Протягом 3-6 місяців виділяйте по 2-4 години в день для поглибленого вивчення перерахованих програм. Для навчання підійдуть безкоштовні онлайн уроки або книги.


Виберіть нішу

Подумайте, яке з напрямків веб-дизайну вам подобається більше за інших. Зосередьте всі сили на його освоєння. Після цього у вас буде два варіанти дій:

  1. продовжити навчання;
  2. стати профільним дизайнером, орієнтованим на одну послугу.

Це рівноцінні способи продовження кар'єри, тому вибір залежить виключно від ваших пріоритетів.

Наповніть портфоліо

Кращий спосіб підтвердити кваліфікацію - показати виконану роботу. Припустимо, вам подобається розробляти логотипи, і ви вирішили нішеваться в цій темі. Розглянемо приклад оформлення роботи в портфоліо.
Завдання: створити логотип для студії копірайтингу.

Розробляємо візуальний образ, який буде поєднуватися з назвою студії.


Відбираємо елементи, додаємо фон і назва.


Вносимо правки, вибираємо колір і отримуємо остаточну версію логотипу, яка доступна для горизонтальних і вертикальних носіїв.


Не лінуйтеся правильно оформляти портфоліо. Обов'язково вказуйте, якою була початкова задача, що ви зробили і який вийшов результат.

Улаштуйтеся в агентство

Навіть якщо у вас є докладний план того, як самостійно стати веб-дизайнером, без практики не обійтися.

  1. Складіть список компаній, в яких ви хотіли б попрацювати.
  2. З'ясуйте вимоги, які вони висувають до співробітників.
  3. Складіть коротке резюме, візьміть портфоліо і запишіться на співбесіду.

У разі невдачі дізнайтеся причину відмови. Якщо вона пов'язана з професійними якостями, зробіть позначку. Зазначений навик потрібно додатково прокачати. Якщо з роботою пощастить, не припиняйте вчитися і наповнювати портфоліо.

Чи не перебирайте замовлення

Чи не нехтуйте роботою. Ви знаходитесь на етапі навчання, тому забудьте про великих клієнтів з багатомільйонними гонорарами. Робіть все, що пов'язано з вашою діяльністю і може просунути вас вперед. Коли дрібних замовлень накопичитися, збільште розцінки і рівень складності. Ви в професії надовго, тому рухайте поступово і все вийде.

вивчайте великих

Визначтеся, які відомі веб дизайнери світу вам подобаються. Знайдіть і скопіюйте їх роботи. Так ви зможете відчути авторський стиль і зрозуміти їхні мотиви під час реалізації проекту. Після проведіть власний аналіз: подумайте, як би ви виконали завдання, перебуваючи на місці автора.


Плануйте свій розвиток

Коли ви знаєте що потрібно, щоб стати веб дизайнером, складіть перелік завдань і термін їх реалізації.

Не має значення, який шлях ви вибрали. Якщо не буде чіткого покрокового плану, То на виконання навіть несуттєвою завдання можуть йти роки.

Будьте терплячим

Навіть якщо ви докладете надзусилля, за рік стати хорошим веб-дизайнером неможливо. Як і в будь-якій області, тут працює правило 10 000 годин.


Приблизно через 2 роки практики ви досягнете хорошого рівня, через 6 років зможете пишатися своїми роботами, а через 8-10 років станете елітним профі, якого хочуть бачити в штаті всі великі роботодавці регіону. Чим більше досвіду, тим цікавіше спеціальність. Згадайте це, коли на другому місяці навчання втомитеся від процесу і захочете все кинути.


Насолоджуйтесь роботою

Якщо ви вибрали веб-дизайн через гроші або красивого назви, то досягти серйозних результатів не вийде. Потрібно любити роботу і отримувати задоволення від кожного її етапу.

Ви познайомилися з основними порадами, що дозволяють з нуля освоїти веб-дизайнера. Час діяти. Тепер тільки від вас залежить, як скоро ви отримаєте перший результат. Підписуйтесь на мій блог і діліться статтею з друзями. Можливо, вони виберуть роботу, яка повністю змінить їхнє майбутнє.

Як стати веб дизайнером з нуля - актуальне питання для тих, хто мріє побудувати успішну кар'єру, підробляти в інтернеті або створити власний успішний бізнес. У чому ж особливості цієї професії, які перспективи заробітку, де шукати замовників, скільки можна реально заробити - на всі ці питання ви знайдете відповіді в цій статті.

Спеціальність веб дизайнер поєднує в собі творчі здібності художника, навички інтернет-маркетолога, технічні знання програміста. Справжній професіонал повинен врахувати сотні технічних вимог і нюансів, проявити креативність, винахідливість і добре розбиратися в різних областях, вміти одночасно вирішувати кілька завдань. Веб-дизайнеру доводиться враховувати особливості HTML-верстки, нюанси пошукового просування сайтів, технології інтернет-продажів, знаходити нестандартні рішення, здатні зробити сайт оригінальним і незабутнім.

Особливості заробітку на веб дизайні

Щоб заробити на веб дизайні, необхідно не тільки віртуозно володіти Photoshop та іншими графічними редакторами, але і вміти вигідно презентувати свої послуги, знаходити «жирних» клієнтів. Основними замовниками для «творця» є приватні веб-майстри, рекламні агентства, веб-студії.

Що робить веб дизайнер?

День веб дизайнера досить насичений і розписаний буквально по хвилинах. Для досягнення вагомих результатів у цій сфері необхідно володіти наступними навичками:

  • владеніеAdobe Illustrator, Photoshop, CorelDraw і іншими програмами;
  • знання HTML;
  • знання інтернет-маркетингу, основ usabiliti;
  • гарне почуття смаку;
  • просторове і творче мислення;
  • досвід в сфері просування сайтів.

Зарплата веб дизайнера

Скільки заробляє веб дизайнер і чи варто навчатися цієї професії? Заробіток фахівців залежить від досвіду роботи в даній сфері, рівня майстерності і професіоналізму, вміння знаходити замовників і правильно виставляти розцінки.

Середньостатистичний фахівця за місяць роботи заробляє від 50000 до 200000. Лучшіепрофі заробляють в рази більше. Мінімальна вартість одного проекту становить від 3000-4000 рублів. Оптимальні розцінки 10-15 тисяч рублів за 1 web-сайт.

Де вчитися професії веб дизайнера?

Якісне навчання - основа для легкого старту та швидкого виходу на стабільний дохід. Щоб стати веб дизайнер з нуля, можна пройти навчання одним із таких способів:

  • вступ до вузу;
  • запис на онлайн курси та тренінги;
  • самоосвіта (читання книг, перегляд відео уроків, самовчителі, відеоролики в Youtube).

Як стати веб-дизайнером за 8 кроків?

Починаючим фахівцям для придбання теоретичних знань необхідно дотримуватися такої схеми:

  1. Прочитайте 1-2 книги з основ веб-дизайну.
  2. Освойте фотошоп до рівня просунутого користувача. Уже на цьому етапі ви зможете почати заробляти свої перші гроші, малюючи на замовлення банери, логотипи, елементи інфографіки для сайтів, картинок для рекламних постів в соц мережах, Оформленні акаунтів, заставок для відео для каналів в ютубі, на фотостоках, обробці фотографій.
  3. вивчіть основи HTML, CSS, принципи верстки, WordPress (саме на цьому майданчику побудована велика частина веб-ресурсів в Рунеті), отримаєте початкові знання про веб-програмуванні. Ці знання допоможуть вам розуміти суть сайтобудування, знаходити спільну мову з замовниками і розуміти їх запити, допоможете уникнути можливих помилок сайту ще на етапі розробки макета.
  4. Спробуйте розібрати структуру сайтів, які вам подобаються і повторити їх дизайн в навчальних цілях.
  5. Розробіть 3-5 проектів сайтів і складіть докладний портфоліо, ефектно презентуючи себе і свої послуги (для цих цілей можна замовити текст, у копірайтерів). Портфоліо - це візитна картка для професіонала, по якій вас оцінюють замовники, тому бажано туди включати свої кращі роботи.
  6. Продумайте розцінки на свої послуги (бажано початківцям веб-майстрам завищувати ціни і встановлювати цінник на 10-20% нижчі за середньоринкові розцінок).
  7. Заведіть гаманець Вебмані для прийому платежів від замовників.
  8. Додайте своє резюме на всіх доступних майданчиках для отримання перших замовлень (біржі фрілансу work-zilla.com, Fl.ru, freelance.ru, kwork.ru, дошки оголошень, HR-сервіси, соцмережі). Для отримання першого досвіду важливо вибирати.

У процесі взаємодії з замовником не бійтеся задавати питання, після отримання ТЗ постарайтеся досконально з'ясувати, чого хоче ваш клієнт, попросіть показати ті інтернет-сторінки, які йому подобаються, а які ні.

Де знайти вакансії і отримати перші замовлення веб дизайнеру?

Для пошуку замовлень підійдуть будь-які способи:

  • Власний сайт.
  • Перегляд вакансій на дошках оголошень і розміщення свого резюме.
  • Біржі фріланса (freelance.ru, Fl.ru, Воркзілла, Кворк) і сервіси віддаленої роботи.
  • Відправлення комерційних пропозицій веб-студіям, рекламним агентствам.
  • Форуми програмістів, сеошників (спілкування зі фахівцям суміжних професій дозволить вам обмінюватися клієнтами).
  • Безкоштовні конструктори (наприклад, Insales, Wix і інші сервіси, де можуть знадобитися послуги по дизайну).

Його цілі і завдання, я отримав масу відгуків і ще більше питань - як стати веб дизайнером? Скільки часу для цього будуть потрібні? Що краще - очні заняття офф-лайн, або все-таки використання он-лайн ресурсів?

Щоб прояснити для вас ситуацію, сьогодні мені хочеться поговорити про те, як можна освоїти цю професію і як пройти навчання веб дизайну з нуля, щоб стати міцним професіоналом.

Шляхи отримання професії дизайнера можна розділити на три основні категорії:

  • оффлайн навчання в інститутах, університетах,
  • самостійні заняття з використанням безкоштовних ресурсів та спеціальної літератури,
  • навчання он-лайн на платних курсах, тренінгах, семінарах.

Кожне з цих напрямків має свої плюси і мінуси. Як же правильно визначити, де все-таки вчитися веб-дизайну з нуля і як правильно вибрати програму занять?

Перший варіант - самий звичний і очевидний. Різні навчальні заклади зараз мають факультети дизайну. Існують курси, з більш стислими термінами - від декількох місяців до року.

У традиційних методах є свої переваги, але в той же час вони мають досить жорсткі рамки. Цей спосіб більше підходить для тих, хто хоче мати диплом про вищу освіту в сфері дизайну, має достатньо часу або вважає за краще живий контакт з викладачем.

Тим же, хто хоче просто розширити свої можливості або змінити вид діяльності, розумніше звернути увагу на більш сучасні методи освоєння веб-дизайну, побудовані на вільному графіку.

Вчимося самі - плюси і мінуси

Навчатися веб-дизайну можна самостійно і використовувати для цього не тільки книги і підручники, а й масу викладених в мережі безкоштовних роликів, презентацій, уроків. Є модулі, розроблені фанатами своєї справи, які включають в себе цілий цикл навчальних матеріалів. Цей варіант хороший тим, що не вимагає особливих фінансових вкладень, гроші підуть хіба що на оплату трафіку.

Однак у такого способу є ряд істотних недоліків

  1. По-перше, самоосвіта не дає зворотнього зв'язку зв'язок від педагога. Ви дивіться, робите якісь варіанти оформлення сайту без можливості отримати критику і рада.
  2. По-друге, на пошук гідних матеріалів йде достатньо часу. Не всі з них однаково хороші і корисні. Часу на фільтрацію йде маса.
  3. По-третє, такий вид освіти вимагає жорсткої самодисципліни, відволікатися від основної лінії при такому підході дуже легко, бо немає стримуючих факторів.
  4. По-четверте, в цьому випадку закон Всесвіту «спочатку віддай, потім отримай» не працює. Ви не цінуєте отримується, і вкладені зусилля в результаті виявляються дуже поверхневими.

Незважаючи на деякі складності, таке навчання є і використовується багатьма людьми, по крайней мере, на початковому етапі. Можливість займатися в зручний час робить цей спосіб привабливим для тих, хто зайнятий основною роботою чи навчанням.

Однак, я подібний безкоштовний підхід використовую тільки в якості додаткового: підлатати діри в професійній діяльності, розібратися в будь-якому аспекті. Комплексне ж навчання набагато ефективніше проходити у фахівців.

Вчимося у фахівця

Другий варіант - це платні курси он-лайн, які ведуть професійні веб-дизайнери в мережі.

Сьогодні таких пропозицій в мережі можна знайти достатньо. Процес навчання на них будується за такими принципами:

  • уроки проходять відразу для групи учнів,
  • можна дивитися урок в режимі реального часу або в запису у зручний для вас час,
  • ви виконуєте домашні завдання і отримуєте згодом зворотний зв'язок,
  • викладач відповідає на всі виникаючі у вас питання і проводить індивідуальні консультації,
  • в результаті ви має готове портфоліо своїх перших робіт.

Перевага такого методу полягає в тому, що ви не тільки маєте прямий контакт з педагогом, а й постійно перебуваєте на зв'язку з одногрупниками. Крім того, онлайн навчання робить подібне навчання зручним Вам за часом: його можна проходити без відриву «від виробництва».

Ви можете ділитися прикладами робіт, задавати свої питання самі і відповідати на питання інших. Продуктивність групових занять завжди вище, а нові знайомства і зв'язки в середовищі майбутніх колег завжди можуть стати в нагоді згодом.

Вибираємо навчальну програму

виділити кращі пропозиції на освітньому ринку по веб-дизайну досить складно. Велика кількість тренінгів, представлених сьогодні в мережі, пропонує різні програми для різного рівня підготовки - від занять «з нуля», починаючи з освоєння азів фотошопа, до просунутого рівня, де освоюються вже різні нюанси професії.

Як тільки ви поставите пошуком курсу, ви натрапите на масу пропозицій в мережі, розібратися в якості яких не завжди буде легко. Чи варто проходити курси веб-дизайну онлайн - питання неоднозначне і абсолютно не залежить від способу навчання.

Щоб не помилитися у виборі, слід оцінювати варіанти за кількома критеріями:

  • вартість - дешево добре не буває ніколи. Не може грамотний, ретельно продуманий продукт, на створення якого йде достатньо часу і сил, коштувати 20 доларів,
  • термін - за місяць веб-дизайнера з вас не зроблять, особливо, якщо ви ще й зайняті на основній роботі чи навчанні. Освоєння такої професії вимагає часу. Хоча, базові моменти, на яких вже можна буде працювати віддалено, отримаєте легко
  • кількість студентів в групі - чим менше, тим краще (це що стосується очного навчання). Якщо група буде більше 10-15 чоловік, викладач не зможе приділити потрібний час кожного учня. У разі ж навчання через особисті кабінети, Кількість учнів взагалі ніякої ролі не грає





















Коментарі